Curatare de praf laptop. Curatare de praf desktop. Actualizare software.
Mentenanta laptop . Mentenanta desktop. Mentenanta calculatoare.

Utilizam cele mai bune materiale (pasta termoconductoare, paduri termice) pentru ca dispozitivul dumneavoastra sa fie ca unul nou.
Praful este inamicul numarul 1 in cazul oricarui ansamblu electronic.

Curatare de praf laptop. Curatare de praf desktop. Mentenanta profesionala laptop & desktop. Praful este inamicul numarul 1 in cazul oricarui ansamblu electronic.

Suna
service laptop
DrAlex IT

Ce include o mentenanta laptop & mentenanta calculatoare profesionala?

Curatare de praf. Inlocuire pasta termica. Reconditionare ventilatoare. Recalibrare balamale. Verificarea functionalitatii tuturor componentelor. Cosmetizare vizuala. Actualizare software in anumite cazuri.

Suna
cost curatare ps
DrAlex IT

Care este costul acestui serviciu?

Costurile incep de la 200 lei pentru o mentenanta laptop basic (curatare praf, inlocuire pasta termoconductoare, reconditionare ventilator/ventilatoare) si poate urca pana la 500 lei pentru o mentenanta laptop / calculatoare profesionala.

Suna
Mentenanta desktop
DrAlex IT

Care sunt cele mai afectate componente din cauza prafului?

Procesorul si chip-ul grafic, acestea 2 fiind cele care se incalzesc cel mai rapid si au nevoie constanta ca sistemul de racire sa functioneze in parametrii optimi. De asemenea, costul inlocuirii acestora este si cel mai ridicat in majoritatea cazurilor.

Suna
Service laptop & reparatii calculatoare Sector 6. Service Apple, Dell, HP, Lenovo, Asus, Acer, Toshiba. Instalare Windows. DIAGNOSTICARE GRATUITA!
DrAlex IT

La ce perioada de timp este recomandata efectuarea serviciului de mentenanta ?

Recomandam efectuarea acesteia o data la 12 luni, iar in cazul echipamentelor folosite intens pentru gaming sau editare grafica la 6-8 luni.

Suna
instalare windows & suita microsoft office
DrAlex IT

De ce este vitala functionarea sistemului de racire in parametrii optimi?

Daca sistemul dumneavoastra nu beneficiaza de o racire corespunzatoare, mentenanta laptop si mentenanta calculatoare periodica exista riscul ca anumite componente sa se supraincalzeasca si sa se arda iar costul ulterior al reparatiei fiind mult mai mare decat daca ar fi fost prevenit acest lucru. Pe componentele electronice se pot acumula praf si alte particule, ceea ce poate interfera cu functionarea corecta a acestora. In unele cazuri, poate provoca scurtcircuitari electrice, ducand la functionarea defectuoasa sau deteriorarea dispozitivului. Condensul poate fi, de asemenea, o problema pentru dispozitivele electronice, mai ales daca acestea sunt expuse la schimbari rapide de temperatura. Cand aerul este umed spi dispozitivul este racit rapid, umezeala din aer se poate condensa pe suprafata dispozitivului si a componentelor. Acest lucru poate duce la scurtcircuite si alte probleme. Pentru a preveni ca praful si condensul sa afecteze dispozitivele electronice, este important să le pastrati curate si uscate si sa evitati expunerea lor la schimbari rapide de temperatura. Noi recomandam sa fie efectuata o curatare de praf la 12 luni impreuna cu inlocuirea pastei termoconductoare si a padurilor termice.

Suna
reparatie carcasa balamale laptop
DrAlex IT

Sfaturi utile întreținere laptop / desktop

Curățarea prafului de pe un laptop este importantă pentru a menține o funcționare eficientă și prelungirea duratei de viață a acestuia. Praful poate bloca ventilatoarele și poate duce la supraîncălzirea componentelor, ceea ce poate cauza probleme de performanță sau chiar defecte hardware. Iată câțiva pași pentru a curăța praful de pe un laptop: - Deconectați laptopul de la sursa de alimentare și scoateți bateria (dacă este posibil). - Folosiți o pensulă mică și moale sau un aer comprimat pentru a îndepărta praful de pe suprafața laptopului, în special de pe tastatură și ecran. - Îndepărtați capacul de acces pentru a ajunge la ventilatoare și alte componente interne. - Folosiți din nou o pensulă mică și moale sau un aer comprimat pentru a îndepărta praful de pe componentele interne, cu atenție pentru a nu deteriora componente fragile. - Dacă este necesar, puteți utiliza un șervețel sau o cârpă moale și umedă pentru a curăța cu atenție suprafețele interne și externe ale laptopului. - Asamblați laptopul și conectați bateria și sursa de alimentare. Este important să curățați laptopul cu grijă și să nu utilizați niciodată apă sau alte lichide care ar putea deteriora componentele. De asemenea, este recomandat să faceți o curățare regulată pentru a preveni acumularea de praf și murdărie.

Suna
curatare de praf mentenanta laptop
DrAlex IT

Ce implică o mentenanță laptop profesională?

În general, întreținerea laptopului implică următoarele acțiuni de bază: 1. Curățarea periodică a laptopului - acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei soluții de curățare pentru ecrane și o cârpă moale pentru a șterge suprafețele. De asemenea, puteți utiliza un spray cu aer comprimat pentru a îndepărta praful și murdăria din zonele greu accesibile, cum ar fi tastatura și ventilatoarele. 2. Actualizarea software-ului - asigurați-vă că aveți instalate cele mai recente actualizări de sistem și de securitate pentru a vă asigura că laptopul funcționează în mod optim. 3. Menținerea temperaturii - evitați expunerea laptopului la temperaturi extreme, cum ar fi temperaturile ridicate din timpul verii sau temperaturile scăzute din timpul iernii. De asemenea, asigurați-vă că laptopul are suficient spațiu pentru ventilare și nu este acoperit sau blocat de obiecte. 4. Gestionarea bateriei - utilizați bateria conform instrucțiunilor producătorului și încărcați-o în mod regulat pentru a prelungi durata de viață a acesteia. 5. Îndepărtarea malware-ului - utilizați un program antivirus de încredere și efectuați scanări periodice pentru a detecta și îndepărta eventualele programe malware. Acestea sunt doar câteva dintre acțiunile de bază pe care le puteți lua pentru a menține laptopul în condiții bune de funcționare. Este important să urmați instrucțiunile producătorului și să consultați un tehnician calificat în cazul în care întâmpinați probleme mai serioase.

Suna
curatare de praf laptop
DrAlex IT

Cand ai nevoie de mentenanta laptop?

Atunci cand laptop-ul se incalzeste / ventilatorul este zgomotos / se inchide brusc / functioneaza lent / a trecut mai mult de 12 luni de la ultima mentenanta / acesta nu mai functioneaza in parametri optimi, mai mult ca sigur ai nevoie de acest serviciu.

Suna
service laptop reparatii calculatoare sector 6
DrAlex IT

Acest serviciu se realizeaza in aceeasi zi.

Toate acestea le gasiti la noi, Service Laptop & Calculatoare DrAlex IT situat in Blvd. Iuliu Maniu, nr 57, Sector 6, Bucuresti.

Suna